Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA ajută din nou Ucraina. Va fi trimis armament în valoare de 550 de milioane de dolari

Statele Unite vor ajuta din nou Ucraina cu armament în valoare de 550 de milioane de dolari. Ajunțul a fost făcut de Casa Albă care a mai spus că, astfel, sprijinul acordat se ridică la peste 8,5 miliarde de dolari.

Vor fi trimise muniţie pentru HIMARS și 75.000 de obuze. Este al 17-lea pachet de asistență pe care Statele Unite îl oferă Ucrainei.

De altfel, alte patru sisteme americane de rachete HIMARS au ajuns în Ucraina, a anunțat ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Ultimul ajutor militar, în valoare totală de 270 de milioane de dolari, a fost anunțat pe 22 iulie și a inclus încă patru sisteme HIMARS.

De altfel, noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20. Ucraina a mai primit prima tranșă de 500 de milioane de euro asistență financiară din partea UE.

Prim-ministrul Denis Shmihal a declarat că Ucraina a primit prima tranșă din ajutorul de un miliard de euro pentru a depăși dezastrul financiar cauzat de război. A doua tranșă ar urma să fie virată marți, 2 august, potrivit premierului citat de Kyiv Independent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE