Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Asia de Sud-Est - principalul beneficiar al bulversărilor din comerțul global în următorii zece ani

Țările din Asia de Sud-Est se vor număra printre principalii beneficiari ai bulversărilor din comerțul global în următorii zece ani, se arată într-un un studiu al Boston Consulting Group, citat de Fance Presse. Potrivit documentului, următorii zece ani vor fi în continuare marcați de continua  reorganizare a lanțurilor de producție, după pandemia de Covid-19, odată cu efectele economice ale războiului din Ucraina și în contextual geopolitic al concurenței între China și Statele Unite.

Studiul mai arată că, în următorul deceniu, în sud-estul Asiei, se estimează că va avea loc o creștere a comerțului de peste 1 trilion de dolari, această regiune devenind destinația cheie pentru companiile care doresc să își reducă dependența de China.

Analiza mai arată că activitățile comerciale dintre China și Statele Unite este de așteptat să scadă cu 197 de miliarde de dolari față de 2022, de trei ori mai mult decât ceea ce Boston Consulting Group a prezis anul trecut. În următorii ani, comerțul dintre China și restul lumii va fi afectat de creșterea barierelor comerciale.

În sud-estul Asiei se estimează că va avea loc o creștere a comerțului de peste 1 trilion de dolari, această regiune devenind destinația cheie pentru companiile internaționale care doresc să își reducă dependența de China

-Boston Consulting Group

Analiștii grupului spun că Asia de Sud-Est (statele din Asean) va reprezenta o alternativă atractivă față de China datorită populației sale tinere și dinamice, a economiilor sale diversificate și a neutralității sale în confruntările geopolitice. Studiul lor studiu ia în considerare datele istorice și tehnicile de inteligență artificială pentru a produce zece previziunile anului.

Asia de Sud-Est va reprezenta o alternativă atractivă față de China datorită populației sale tinere și dinamice, a economiilor sale diversificate și a neutralității sale în confruntările geopolitice.

-Boston Consultin Group

Pe de altă parte, comerțul dintre Europa și China ar trebui să continue să crească, dar într-un ritm mai puțin susținut decât înainte. Dar, întărirea legăturilor comerciale cu parteneri mai prietenoși decât Beijingul, precum și diversificarea aprovizionărilor va avantaja și creșterea comerțului Europei cu Statele Unite (la 38%) conform studiului, precum și cu India (+66%) și Turcia ( +23%), până în 2032.

În schimb, Rusia, aflată în război de aproape doi ani în Ucraina,  și care și-a văzut diminuta drastic comerțul cu Occidentul, comerțul cu Uniunea Europeană ar trebui să scadă cu 222 de miliarde de dolari, dar să crească semnificativ cu China și India.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE