Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Strada Sforii ar putea fi închisă noaptea. Pereții sunt scrijeliți, iar locuitorii se plâng de zgomot

Strada Sforii, a treia cea mai îngustă din Europa și una din cele mai importante atracții turistice din Brașov, ar putea fi închisă pe timp de noapte. Măsura a fost propusă de Fundația Monumentelor Istorice după ce locatarii din zonă s-au plâns de gălăgia pe care o fac turiștii pe timpul nopții. În plus, măsura ar proteja strada și de alte neplăceri cu care s-au confruntat localnicii, dar și cei care au trecut pe acolo.

Practic, la intrările pe Strada Sforii ar urma să fie montate grilaje. Turiștii și localnicii vor putea să vadă în continuare această stradă, însă nu o vor mai putea traversa pe timpul nopții.

Localnicii, nemulțumiți de gălăgie

Măsura ar putea să fie luată numai după ce Strada Sforii va fi renovată. O nouă renovare ar urma să coste municipalitatea aproximativ 600.000 de lei. În anul 2018 Strada Sforii a mai fost renovată, iar la vremea respectivă primăria a semnalizat anumite zone pe pereți pentru ca turiștii și localnicii să poată lăsa mesaje pe stradă. Însă, această măsură nu a fost respectată, iar strada ajuns din nou să fie vandalizată și plină de mesaje.  

„Asta va fi ultima măsură după ce o reabilităm. Deci reabilităm în întregime pentru că după intervenția din 2018, s-a degradat complet, mai ales după pandemie când fluxul de turiști a fost mai mare, s-a degradat și partea de fațade, pereții, tencuiala,” a declarat Kristina Creoșteanu, director executiv Fundația Monumentelor Istorice Brașov.

În plus, oamenii se plâng că trecătorii fac gălăgie mare pe timpul nopții și chiar le vandalizează ferestrele și pereții.

„E o rușine pentru Brașov. Halul în care arată această stradă. Faptul că noaptea merg cu trotinete, oameni care beau, strigă, țipă, nu țin cont, nu au puțin bun simț că deranjează, cu toate că sunt puse afișe că sunt locuințe, nu țin cont de așa ceva,” a declarat un localnic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE