Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stare de urgență în San Francisco, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de variola maimuței

Primarul din San Francisco a declarat stare de urgență din cauza numărului tot mai mare de cazuri de variola maimuței. Sunt peste 260 de cazuri înregistrate, din 800 anunțate în California.

Lipsa vaccinului a obligat oamenii să aștepte la coadă ore în șir, ba chiar, de multe ori, să plece, pentru că se epuizaseră stocurile.

Clinica de vaccinare a fost de altfel închisă, autoritățile anunțând că au primit mai puțin de 8.000 de doze din 35.000 cerute. Membrii comunității LGBTQ și-au arătat supărarea, afirmând că Departamentul de Sănătate Publică din San Francisco nu a distribuit informațiile privind testarea sau disponibilitatea vaccinurilor.

Clinica de vaccinare a fost de altfel închisă

Primar San Francisco: „Să fie clar, mesajul este că dacă ar exista o altă comunitate care a fost afectată în mod disproporționat de variola maimuței, așa cum comunitatea gay a fost afectată, toată țara ar fi foarte furioasă, deci să nu tratăm această comunitate altfel decât am face-o cu oricine altcineva și să facem ceea ce trebuie pentru a obține vaccinurile și a obține tratamentul și a trimite resursele către orașele care au cea mai mare nevoie de ele. San Francisco este în mod clar, pe baza datelor, orașul care are cea mai mare nevoie. Așadar, declararea stării de urgență este pentru a trage un semnal de alarmă și să spunem foarte clar - avem nevoie disperată de mai multe vaccinuri și avem nevoie disperată de mai mult tratament pentru a-i sprijini pe oamenii din orașul nostru, care merită asistență medicală la fel ca oricine altcineva.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE