Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stagiul militar ar putea deveni obligatoriu în Marea Britanie. Conservatorii anunță că vor introduce măsura dacă vor câștiga alegerile

Partidul Conservator din Marea Britanie a anunțat că va reintroduce stagiul militar obligatoriu dacă va câștiga alegerile generale din luna iulie. Eventuala implementare a acestui proiect va costa guvernul 2,5 miliarde de lire sterline.

Conform proiectului, tinerii vor putea alege un stagiu de 12 luni în cadrul forțelor armate sau al diviziei de protecție cibernetică. Aceștia pot învăța despre logistică, securitate informatică, achiziții publice sau operațiuni de intervenție civilă.

A doua opțiune ar fi voluntariatul în comunitate, un weekend pe lună, timp de un an la pompieri, poliție sau la Serviciul Național de Sănătate Publică.

Partidul Conservator speră să atragă mai multe voturi

Prin această inițiativă, Partidul Conservator speră să atragă mai multe voturi din partea tinerilor care nu își găsesc un loc de muncă, dar și să scadă infracționalitate în rândul adolescenților.

Marea Britanie a avut stagiu militar obligatoriu 1947 și 1960. Atunci, tinerii între 17 și 21 de ani erau obligați să activeze în cadrul forțelor armate timp de 18 luni.

În prezent, o serie de țări europene, printre care Suedia, Norvegia și Danemarca, au deja o formă de recrutare pentru forțele armate. Serviciul militar obligatoriu presupune ca tinerii, bărbați și femei, să facă armata pentru o perioadă limitată de timp.

Astfel, o parte din populație va avea pregătire militară în eventualitatea unui război.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE