Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Stagiu militar pentru tineri. Câți bani vor primi voluntarii și care sunt condițiile

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie voluntar la într-un stagiu de pregătire militară. Timp de patru luni, vor putea înțelege ce înseamnă viața cazonă.

Ministrul Apărării a anunțat că un proiect privind stagiul militar voluntar a fost pus în transparență, fiind posibil ca aceasta să fie adoptat de Parlament în toamnă. Vasile Dîncu a apărut, după ce specialiștii Ministerului Apărării au observat prin reacțiile de pe rețelele de socializare că unii români și-ar dori să aibă o pregătire militară minimă.

„Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, în funcție și de armă, de specialitate. Stai în unitate. Evident ai echipament gratuit, primești și o soldă, nu am stabilit sumele exact”, a spus ministrul Apărării, la Antena 3.

Câți bani ar putea primi tinerii voluntari pentru stagiul militar

Tinerii care vor să ia parte la stagiul militar voluntar vor primi, cel mai probabil, sume cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei pe lună. La finalul perioadei de pregătire, absolvenții ar putea primi trei salarii medii, ca primă pentru înscriere.

În luna mai, Ministerul Apărării a anunțat că organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru persoanele care vor să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

La prezentarea la centrul militar, voluntarii care vor să facă stagiul militar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi în copie;

  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

  • permisul de conducere valabil, eliberat de autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Distribuie

Taguri