Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Specialiștii spun că la începutul anului 2024 ne-am putea confrunta cu un val de infecții respiratorii: ”Nu există riscul unei pandemii”

Directorul medical al Institutului Matei Balș a explicat pentru Euronews că și în România, odata cu sezonul rece, am putea să ne confruntăm cu mai multe cazuri de coronavirus.

Însă medicul a spus că nu există posibilitatea unei noi epidemii sau pandemii de Sars-Cov-2.

”Sunt afectați în primul rând copiii. Este logic pentru că ei se infectează ușor, vin în contact unii cu ceilalți, sunt în colectivități.

Este evident că la infecțiile respiratorii nu mă refer doar la COVID, cei mici pot să se infecteze. Nu înseamnă că fac forme severe de multe ori. Să știți că internarea celor mici nu are neapărat legătură cu faptul ca o formă severă și este posibilitatea de a monitoriza un copil mic pentru un interval de timp.

După părerea mea, situația care se referă punctual la COVID va fi destul de echilibrată, adică pot fi creșteri pe alocuri, dar nu va fi o explozie, însă vom avea multe infecții respiratorii, însemnând gripă și însemnând și alte virusuri, nu, SARS-Cov-2 care se vor transmite tot pe cale respiratorii și care vor însemna fie viroza, pe care o putem numi banală de multe ori, dar vor fi și complicații și la persoanele care au și factori de risc o anumită vârstă, boli cronice va fi un risc să existe complicații, deci și și un virus care de răceala banală poate la un moment dat să ducă la complicații.”, a declarat Adrian Marinescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE