Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania anunță călătorii gratuite cu trenul, din septembrie. Benficiile se vor acorda doar pentru anumite categorii

Guvernul spaniol pune în aplicare reduceri de 100% la rutele pentru navetiști și pe distanțe medii, ca urmare a crizei economice.

Acolo unde majoritatea guvernelor au încetinit în eforturile lor de a combate inflația, Spania a început în forță cu o schemă care pune la dispoziție călătorii total gratuite cu trenul.

Noua reglementare le dă posibilitatea pasagerilor să călătorească fără probleme în Catalonia, să exploreze frumusețile arhitecturale ale Andaluziei sau să meargă la muzeele și restaurantele din Țara Bascilor.

Guvernul condus de socialiștii din Spania spune că aceste călătoriile care sunt pe anumite părți ale rețelei feroviare de stat, Renfe, vor fi gratuite de la 1 septembrie până la sfârșitul anului.

Acest nou aranjament pe rutele Renfe se adaugă unei politici anunțate luna trecută, în care guvernul central a convenit o reducere de 30% la toate mijloacele de transport în comun, inclusiv metrourile, autobuzele și tramvaiele.

Reducerile de 100% la tren se vor aplica călătoriilor care au bilete cu mai multe călătorii pe cercanías (servicii de navetă) și media distancia, sau rute de distanță medie (mai puțin de 300 km). Măsura se adresează în principal deținătorilor de abonamente spanioli, dar turiștii ar putea profita de ea dacă ar cumpăra bilete pentru mai multe călătorii, potrivit The Guardian.

De altfel, și Austria și-a lansat „Klimaticket” (biletul climatic) la sfârșitul anului 2021. Conceput pentru a încuraja oamenii să renunțe la mașini, schema sa dovedit extrem de populară, site-ul său aproape că s-a prăbușit când biletele au fost puse în vânzare. Abonamentul anual, la prețul de 1.095 EUR, costă doar 21 EUR pe săptămână sau 3 EUR pe zi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE