Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania amendează Glovo cu 79 de milioane de euro pentru încălcarea legislației muncii

Compania Glovo a fost amendată de guvernul spaniol cu 79 de milioane de euro pentru încălcarea legislației muncii. S-a constatat că firma spaniolă a maltratat peste 10.000 de curieri: erau considerați lucrători independenți în loc de angajați.

În conformitate cu o lege din 2021, platformele de livrare de alimente prin aplicații care operează în Spania trebuie să facă din livratorii lor angajați cu drepturi depline.

„Vorbim despre lucrători care, de fapt, nu sunt lucrători independenți, astfel că întreaga greutate a legii va cădea asupra companiei. Greutatea legii va cădea asupra acestei companii”, a declarat ministrul spaniol al Muncii, Yolanda Díaz, potrivit Euronews.

Poziția Glovo

Într-o declarație, Glovo a anunțat că face apel împotriva rezoluției și susține că acest caz datează dinainte ca Spania să își modifice legislația muncii, în august 2021.

Uniunea Europeană pregătește în prezent noi reglementări care ar urma să consolideze drepturile lucrătorilor de pe platformele digitale, cum ar fi Glovo, Uber și Deliveroo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE