Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Soldații ruși mor pe front din cauza consumului excesiv de alcool și a manevrării greșite a armelor

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Trupele rusești se accidentează din cauza manevrării greșite a armelor și a consumului excesiv de alcool, susține Ministerul Apărării din Marea Britanie, iar o parte dintre aceștia mor din aceleași motive.

Rusia a înregistrat circa 200.000 de pierderi de vieți omenești de când a invadat Ucraina, în urmă cu mai bine de un an, potrivit informațiilor furnizate de ministerul Apărării britanic.

Potrivit oficialilor britanici, "o minoritate semnificativă a pierderilor de vieți omenești în rândul soldaților ruși s-a produs pe fondul unor cauze ce nu țin de războiul propriu-zis".

Un canal de știri rusesc de pe Telegram a raportat recent că un număr "extrem de mare" de incidente, crime și decese de pe front se întâmplă din cauza consumului de alcool în rândul soldaților ruși.

"Alte cauze ale pierderilor de vieți omenești în rândul trupelor includ probabil exercițiile militare, accidentele rutiere și rănile determinate de condițiile climatice aspre, cum ar fi hipotermia. Comandanții ruși probabil că identifică abuzul de alcool omniprezent ca fiind deosebit de dăunător pentru eficiența luptei", se arată în raportul britanicilor.

Ministerul britanic al Apărării a subliniat că, în condițiile în care consumul excesiv de alcool este răspândit în mare parte din societatea rusă, "a fost mult timp considerat ca fiind o parte acceptată tacit și în viața militară, chiar și în operațiunile de luptă", notează Ukrinform.

Distribuie

Taguri