Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Situația din aeroporturi începe să se amelioreze. Numărul zborurilor întârziate sau chiar anulate, în scădere

Situația din aeroporturi începe să se amelioreze, arată un studiu al unei agenții de turism online.

Datele arată că numărul zborurilor întârziate sau chiar anulate a fost în scădere în ultimele săptămâni ale lunii. În România, pe Aeroportul Henri Coandă, cursele anulate s-au înjumătățit.

După doi ani de pandemie și un început de an incert, din cauza războiului din Ucraina, turiștii au avut parte de o nouă surpriză neplăcută la începutul sezonului turistic de vară: haosul din aeroporturi. Lipsa de personal, grevele frecvente, zborurile anulate sau bagajele pierdute, au făcut din vacanțele multor oameni un coșmar.

Cele mai mari probleme au fost în hub-urile aviatice

Un studiu al unei agenții de turism online aduce, însă, o rază de speranță în rândul turiștilor. Dacă în iunie, unul din trei zboruri era anulat sau avea orarul modificat în ultimul moment, în iulie au fost mai puține plecări afectate de întârzieri: cu 77%. Cele mai mari probleme au fost în hub-urile aviatice, precum Londra, Paris, Amsterdam, Frankfurt și Lisabona.

În România, pe Aeroportul Otopeni, datele de la Compania Națională Aeroporturi România arată că numărul zborurilor afectate sunt în scădere. Dacă la începutul lunii erau 56 de curse afectate, în ultima săptămână numărul lor s-a înjumătățit, în timp ce cursele amânate au scăzut cu peste 100.

Zilnic, de pe Otopeni, decozează 400 de aeronave

Dacă pe Otopeni 1,7% zboruri au fost anulate și 10% amânate, în Bruxelles, de exemplu, în prima săptămână a lunii au fost cele mai multe zboruri afectate din Europa. 2,5% din zboruri au fost anulate, în timp ce 72% dintre curse au suferit întârzieri.

E drept, traficul de pe Aeroportul Henri Coandă este mult mai mic, în comparație cu marile aeroporturi din Europa. Zilnic, de pe Otopeni, decolează aproximativ 400 de aeronave.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE