Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Shell vinde operaţiunile din Rusia companiei Lukoil

Shell a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, decizia de a vinde afacerile de retail şi lubrifianţi din Rusia. Afacerile vor fi cumpărate de Lukoil, al doilea mare producător rusesc de petrol.

Grupul britanic continuă procesul de ieşire de pe piaţa rusă

Acordul include 411 stații de vânzare cu amănuntul, situate în principal în regiunile Centrale și de Nord-Vest ale Rusiei, și fabrica de amestecare a lubrifianților Torzhok, la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Moscova, a informat Shell într-un comunicat.

„Prioritatea noastră este bunăstarea angajaților noștri. (...) În cadrul acestei înțelegeri, peste 350 de oameni angajați în prezent de Shell Neft se vor transfera noului proprietar al acestei afaceri,” a spus Huibert Vigeveno, Director Downstream al Shell.

„Achiziția afacerilor de înaltă calitate ale Shell din Rusia se încadrează bine în strategia LUKOIL de a-și dezvolta canalele prioritare de vânzare, inclusiv comerțul, precum și afacerea cu lubrifianți”, a declarat Maxim Donde, vicepreședintele LUKOIL pentru vânzări de produse rafinate.

Vânzarea va fi finalizată după aprobarea acesteia de către Serviciul Federal Antimonopol

Shell a anunțat la începutul lunii martie intenția sa de a se retrage din toate hidrocarburile rusești inclusiv țiței, produse petroliere, gaze și gaze naturale lichefiate (GNL) într-o manieră treptată, în deplină conformitate cu legile și reglementările aplicabile.

LUKOIL este una dintre cele mai mari companii de petrol și gaze integrate pe verticală, tranzacționate public, din lume în ceea ce privește rezervele dovedite de hidrocarburi și producția; și al doilea mare producător de țiței din Rusia.

Înființată în 1991, LUKOIL operează în prezent la nivel global cu active principale situate în amonte în Rusia. Ciclul complet de producție include explorarea, producția și rafinarea petrolului și gazelor; producția de produse petrochimice și lubrifianți; generarea de energie electrică; marketing si distributie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE