Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin în 2023. Când joacă CSM București și Rapid

România are, în premieră, două reprezentate în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, după schimbarea formatului competiției. CSM București și Rapid vor juca pentru a se califica în Final Four, care va avea loc în sala MVM Dome din Budapesta (Ungaria), pe 3 și 4 iunie 2023.

Pentru CSM București, calificată în sferturi încă din faza grupelor, este pentru a patra oară când reușește să ajungă în faza Final Four a Ligii Campionilor la handbal feminin. Prima oară, s-a întâmplat în sezonul 2015-2016, la prima participare în Champions League, când a și câștigat trofeul.

Au urmat alte două calificări în Final Four, în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018, când echipa a obținut locul trei. De atunci, CSM București a ratat calificarea printre cele mai bune patru echipe ale Europei.

Acum, în sferturi, CSM București va da peste Team Esbjerg, din Danemarca, în reeditarea sfertului de finală din sezonul precedent. Danezele s-au calificat atunci în Final Four cu scorul general 53-52.

De cealaltă parte, Rapid București se află la prima participare în Liga Campionilor și speră să repete performanța realizată de CSM București în sezonul 2015-2016. Coincidența face ca, acum, pe banca echipei de Giulești să se afle tocmai antrenorul care a cucerit trofeul cu CSM București în 2016: danezul Kim Rasmussen.

Rapid nu va avea o misiune ușoară în sferturi, adversară fiindu-i Vipers Kristansand, din Norvegia, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Ligii Campinilor.

De la schimbarea formatului Ligii Campionilor, este pentru prima oară când două echipe din România ajung în faza sferturilor competiției. În sezonul 2015-2016, România a fost reprezentată în sferturi de CSM București și HCM Baia Mare.

Când joacă CSM București și Rapid în sferturile EHF Champions League 2023

CSM București are avantajul de a juca returul pe teren propriu, în vreme ce Rapid va juca primul meci acasă, iar returul, în deplasare, în Norvegia.

Programul sferturilor de finală ale Ligii Campinilor la handbal feminin

Tur

  • Team Esbjerg - CSM București (30 aprilie, ora 17:00)
  • Rapid București - Vipers Kristansand (30 aprilie, ora 15:00)
  • Odense - Gyor (29 aprilie)
  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz (29 aprilie)

Retur

  • CSM București - Team Esbjerg (7 mai, ora 17:00)
  • Vipers Kristansand - Rapid București (6 mai, ora 17:00)
  • Gyor - Odense (6 mai)
  • Metz - FTC-Rail Cargo Hungaria (7 mai)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE