Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia va deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Naţiunilor Unite, relatează AFP.

"Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de la înalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre «Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite». Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov", a declarat presei purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova.

Ea a precizat că Lavrov intenţionează de asemenea să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.

Ucraina a consideră preluarea președinției Consiliului de Securitate o glumă proastă

Anterior, joi, Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept o "glumă proastă".

"Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii", a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al Naţiunilor Unite începând de sâmbătă, pentru întreaga lună aprilie, urmându-i Mozambicului.

La ONU, Rusia spune că se confruntă cu "Occidentul colectiv", care a ostracizat-o de naţiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, în februarie 2022.

Ultima vizită a lui Lavrov la Naţiunile Unite la New York datează din septembrie anul trecut, în timpul Adunării Generale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE