Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022. Selecționerul Japoniei, după eliminarea din optimi: „Jucătorii pot fi încrezători că pot juca la nivel mondial”

Selecționerul Japoniei, Hajime Moriyasu, a declarat, după eliminarea ''samurailor albaştri'' de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, că jucătorii săi au demonstrat că se pot ridica la nivelul celor mai bune formaţii din lume.

'Nu am putut trece de optimile de finală, dar am învins Germania şi Spania (în grupă), care au fost campioane mondiale'', a subliniat tehnicianul, potrivit Agerpres.

Japonia a deschis scorul în meciul din optimi cu Croaţia prin Daizen Maeda (43), dar vicecampioana mondială a egalat după pauză, prin Ivan Perisic (56), reuşind în cele din urmă să se impună cu 3-1 la loviturile de departajare.

''Dacă vezi tot meciul, ne-am creat ocazii şi am avut şansa de a câştiga, dar în unele cazuri am ratat ultima pasă, iar în prelungiri am pierdut prea multe mingi'', a explicat Moriyasu.

Jucătorii Japoniei au ratat 3 penaltiuri

Portarul croat Dominik Livakovic a apărat trei lovituri de departajare, la şuturile lui Takumi Minamino, Kauru Mitoma şi Maya Yoshida.

''Nu am reuşit să câştigăm la penalty-uri şi trebuie să acceptăm rezultatul, dar nu cred că am cedat presiunii. Portarul (Livakovic) a fost extraordinar'', a comentat Moriyasu.

''Bineînţeles că am vrut să câştigăm, am avut ghinion, asta este şi nu şterge eforturile jucătorilor'', a mai spus tehnicianul nipon.

Japonia a ratat pentru a patra oară şansa de a trece de optimile de finală ale Cupei Mondiale, însă Moriyasu a subliniat că jucătorii săi au reuşit ceva important în Qatar: ''Jucătorii pot fi încrezători că pot juca la nivel mondial, au arătat că pot juca la Cupa Mondială. Cred că fotbalul japonez poate continua să crească''.

''Trebuie să creştem pas cu pas, nu putem deveni supereroi peste noapte'', a concluzionat Moriyasu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE