Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general NATO: Rusia a pierdut obiectivul principal al războiului- să cucerească întreaga Ucraină

Rusia a pierdut ceea ce și-a dorit să obțină prin războiul ei de agresiune, adică să cucerească și să controleze întreaga Ucraină”, a declarat secretarul  general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează site-ul oficial al NATO.

El a făcut această declarație la o masa rotunda intitulată „Securizarea unei lumi nesigure”, organizată de Forumului Economic Mondial de la Davos, la care au mai participat ministrul finlandez de externe Elina Valtonen, ministrul german de externe Annalena Baerbock și senatorul american Chris Coons.

Meritul forțelor militare ale Kievului a fost acela de a păstra Ucraina ca națiune suverană

Deși a recunoscut că situația câmpului de luptă este extrem de dificilă pentru militarii ucraineni, din cauza faptului că armata rusă a deschis mai multe linii de front, Jens Stoltenberg a spus că există și motive de optimism. Înaltul oficial NATO a subliniat realizările impresionante ale Ucrainei în eliberarea teritoriului ei suveran.

Jens Stoltenberg a reamintit că forțele ucrainene au reușit să deschidă unui coridor pentru exportul cerealelor în Marea Neagră. El a adăugat că meritul cel mai mare al armatei ucrainene a fost acela de a păstra Ucraina ca națiune suverană și independentă, ferm orientată către Occident, aspirând la aderarea la NATO și Uniunea Europeană.

Meritul cel mai mare al armatei ucrainene a fost acela de a păstra Ucraina ca națiune suverană și independentă, ferm orientată către Occident, aspirând la aderarea la NATO și Uniunea Europeană.

-Jens Stoltenberg, secretarul general NATO

Ajutorarea Ucrainei de către Occident nu este un act de caritate, ci investiție în propria securitate

Secretarul general al NATO ținut să precizeze că ajutorarea Ucrainei de către Occident nu este un act de caritate, ci o investiție a occidentalilor în propria lor securitate. Subliniind natura din ce în ce mai globală a securității, Jens Stoltenberg a menționat că partenerii apropiați ai NATO, Japonia și Coreea de Sud sunt, de asemenea, îngrijorați de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece o victorie a președintelui Putin ar crește probabilitatea ca Beijingul să fie încurajat să folosească forța în zona Indo-Pacific.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE