Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: ”Ucraina continuă să provoace pierderi grele invadatorilor ruși”

Ucraina continuă să provoace pierderi grele invadatorilor ruși, atât în ​​ceea ce privește efectivele militare, cât și a capacităților de luptă, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg într-o conferință de presă de dinaintea summitului de mâine al șefiilor diplomațiilor din statele membre. Stoltenberg a ținut să precizez că, deși linia frontului nu s-a mișcat,  forțele ucrainene au continuat să fie foarte eficiente pe câmpul de luptă. El a adăugat că aceste pierderi militare au avut loc în special în ultimele săptămâni. Cucerirea unor poziții importante pe malul stâng al Niprului de către Ucraina, confirmată de experți militari, ar putea constitui cel mai mare impuls dat contra-ofensivei ucrainene în ultimele luni.

Oficialul NATO a anunțat că, la reuniunea de mâine și poimâine a minștrilor de externe ai Alianței Nord-Atlantice, aliații vor reafirma sprijinul pe termen lung al aliaților pentru Ucraina. Germania și Olanda au acordat un ajutor de zece miliarde de euro Kievului și că aliații, în frunte cu Statele Unite, continua să trimită  multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a proteja populația civilă din Ucraina.

Aliații reafirmă sprijinul pe termen lung al aliaților pentru Ucraina.

-Jens Stoltenbergsecretarul general al NATO

În cadrul aceleiași conferințe de presă, secretarul general al Alianție a cerut Turciei să ratifice cât mai repede aderarea Suediei la NATO. „Suedia și-a ținut promisiunile, iar acum a sosit momentul ca Turcia să finalizeze procesul de aderare al acestei țări”, a adăugat Stoltenberg. Parlamentul turc a început la jumătatea lunii noiembrie examinarea protocolului de aderare al Suediei la NATO, aflat în așteptare din mai 2022. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a ridicat vetoul în iulie - precizând că decizia finală revine Parlamentului turc.​

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE