Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sebastian Vettel a condus monopostul lui Ayrton Senna. Omagiu adus regretatului pilot, pe circuitul de la Imola

Sebastian Vettel, fost campion mondial de Formula 1, a pilotat monopostul McLaren din 1993 al regretatului Ayrton Senna, duminică pe circuitul la Imola, cu prilejul evenimentelor omagiale ce marchează 30 de ani de moartea pilotului brazilian, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Vettel a efectuat patru tururi pe "Autodromo Enzo e Dino Ferrari'' din Imola la bordul MP4/8. Este monopostul în care Ayrton Senna a câştigat a 41-a şi ultima sa cursă. Bolidul care inscripționat mesajul "Forever Senna" se află în posesia lui Sebastian Vettel.

Sebastial Vettel: ”Este un moment incredibil pentru a-i comemora pe Ayrton”

Campion mondial în 1988, 1989, 1991, Ayrton Senna a murit într-un tragic accident produs la Imola, în timpul Marelui Premiu desfăşurat pe 1 mai 1994. Cu doar o zi în urmă, austriacul Roland Ratzenberger îşi găsise moartea pe aceeaşi pistă.

Sebastian Vettel are în palmares patru titluri mondiale. El s-a retras din Formula 1 în 2022. Germanul a arborat un drapel brazilian şi unul austriac în timpul tururilor pe care le-a efectuat, în aplauzele fanilor prezenţi în tribune.

"Acum este maşina mea, a fost a lui. Este un moment incredibil pentru a-i comemora pe Ayrton şi Roland, aşa că este atât de emoţionant", a spus Vettel, conform sursei citate.

Nepoatele lui Senna, prezente la evenimentul omagial

Nepoatele lui Senna, Bianca şi Lalalli, au plâns atunci când Vettel a descris evenimentele din 1994 drept un weekend "foarte întunecat şi tragic" pentru Marele Circ.

Vettel a organizat, joi, un omagiu alături de toţi piloţii, parcurgând pe jos pista circuitului de 4,909 km în tricouri comemorative, cu o oprire în virajul Tamburello, acolo unde Senna şi-a găsit moartea într-un accident produs la o viteză foarte mare.

Weekendul tragic din 1994 a avut drept consecință o revizuire majoră a siguranţei în Formula 1, fiind impuse între altele protecţii obligatorii pentru cap şi gât, iar mai târziu sistemul de protecţie Halo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE