Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se majorează cu 50% indemnizația de creștere pentru gemeni, tripleți și multipleți

Guvernul analizează în şedinţa de joi mai multe măsuri penstru sporirea natalităţii în România. Executivul va majora cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți.

”Datorită Hotărârii de Guvern adoptată azi, #indemnizația de creștere a copiilor pentru #părinții care au gemeni, tripleți și multipleți se majorează cu câte 50% pentru fiecare copil!

Sunt mamă și știu că nu există sentiment mai intens decât bucuria de a fi părinte, nu e bogăție mai mare! Iar când în viața unei familii apar mai mulți #copii dintr-o dată împlinirea este mare, dar și responsabilitățile sunt pe măsură!

Este firesc în cazul oricărei familii în care cresc în același timp mai mulți bebeluși să fie acordați mai mulți bani, deoarece și cheltuielile sunt mai mari.

Vreau să le mulțumesc și colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, dar și din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care au făcut ca acest proiect să ofere un beneficiu mult așteptat pentru toți părinții de gemeni și multipleți.”, spune ministrul Muncii.

Indemnizaţii mai mari cu 127% pentru gemeni

– indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, nainte de nastere.

– părinții de gemeni vor primi o indemnizație de 127,5%. Adică, la salariul mediu pe economie, de 6000 de lei, indemnizația mamei cu gemeni va fi de 5100+2550 = 7650 de lei. Mai mare decât salariul. Indemnizatia este acordata timp de doi ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE