Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salonul auto de la Geneva se închide definitiv după mai bine de un secol

Salonul auto de la Geneva își va închide porțile definitiv, după mai bine de un secol de activitate. Era unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondiale de profil dedicate industriei auto, cu importanţi producători de autoturisme din lume şi companii conexe acestei importante industrii a economiei mondiale, potrivit https://genevamotorshow.com.

Salonul auto de la Geneva se închide după mai bine de un secol

Potrivit organizatorilor, decizia vine pe fondul scăderii interesului, pe o piață afectată de probleme economice.

În ultimii ani, salonul auto internaţional de la Geneva a fost nevoit să concureze cu saloane auto mai mari și mai importante, precum cel de la Berlin sau Beijing.

Ediția din 2024 a fost prima organizată, după o absență de patru ani cauzată de pandemia de Covid. Numărul celor care au trecut pragul evenimentului a fost, însă, cu mult sub așteptări. Doar opt producători auto au participat, dintre care doar doi au reprezentat industria auto a continentului european, respectiv Renault şi Dacia, iar ceilalți producători auto care au participat cu showroom dedicat la eveniment al industriei au fost: BYD, Isuzu, Lucid, MG Motor, Microlino şi Pininfarina, conform https://www.motor1.com. Niciun producător nipon de autoturisme nu a participat.

Industria auto trece prin transformări profunde spre îmbrăţişarea vehiculelor electrice şi autonome. Scăderea numărului producătorilor auto în ce priveşte participarea la târgul auto din Elveția e reflectată de creşterea costurilor dedicate acestei participări, de organizarea altor evenimente regionale specifice, de adoptarea modalităţilor de promovare prin intermediul platformelor digitale care permit promovarea în mediul online a noilor modele produse de producătorii de autovehicule, fiind vorba despre o influenţă uriaşă a mediului digital asupra canalelor de comunicare şi promovare a industriei auto, indică sursa mai sus menționată, potrivit Agerpres.

Salonul auto de la Geneva a debutat în 1905 cu o expoziție dedicată automobilelor și bicicletelor. Edițiile sale erau considerate un reper pentru lansările de noi vehicule și tehnologii auto.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE