Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii susțin războiul din Ucraina. Mulți consideră că „operațiunea specială” este justificată

Chiar dacă pe frontul din Ucraina au pierit până acum 43 de mii de ruși, potrivit Kievului, cei rămași acasă susțin războiul. Nu puțini sunt cei care consideră că decizia Kremlinului este una bună și că Rusia se va întoarce la granițele de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

În ciuda sancțiunilor occidentale și a aproape șase luni pline de orori în războiul din Ucraina, rușii care participă la forumul „Armata 2022”, de lângă Moscova își exprimă sprijinul pentru ceea ce Kremlinul denumește „operațiunea specială.”  .

Serghei Krasnoperov, vânzător: „Cred că vom câștiga și cred că vom ajunge în situația să inversam deciziile ilegitime ale lui Gorbaciov și vom reveni la granițele din anul 1945. Numai așa, nu există altă cale”.

Nadejda Josan, managerul unei companii de curățenie: „Cred că ai noștri vor câștiga până la urmă. Pacea va fi restabilită între Rusia și Ucraina, pentru că am fost țări prietene".

Mihail Nikitin, specialist IT: „Cred că era necesar să se întâmple așa ceva mai devreme sau mai târziu. Mai bine un final oribil decât o teamă fără sfârșit.”

Forumul este un instrument de propagandă, dar și de promovare internațională a armelor rusești. Vânzările de echipamente militare reprezintă o sursă importantă de venit pentru Moscova. Rusia susține că a exportat arme în valoare de 5,4 miliarde de dolari anul acesta și, în ciuda războiului, vrea să vândă tot pe atât în a doua jumătate a lui 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE