Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia nu acceptă remarci critice. Jurnalista care a protestat contra războiului, arestată

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată și este cercetată pentru ceea ce autoritățile numesc ”discreditarea armatei ruse” și ”difuzarea de informații false”. Jurnalista este cunoscută pentru faptul că, recent, a întrerupt o emisiune în direct la jurnalul de știri al televiziunii pro-Kremlin la care lucra, purtând un afiș în care denunța războiul din Ucraina. Pancartă conținea mesajul „NU RĂZBOI”.

Procurorii vor hotărî dacă jurnalista va fi trimisă în arest preventiv sau va rămâne în libertate în așteptarea procesului.

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi, fiind acuzată că a postat pe rețelele sociale mesaje critice față de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Un tribunal din Moscova a considerat, la finalul lunii iulie, că Marina Ovsiannikova a discreditat armata țării sale, când a declarat pe 13 iulie că „operațiunea specială”, cum descrie Kremlinul conflictul, este o crimă. Ea va trebui să plătească 50.000 de ruble, adică aproximativ 800 de euro. Jurnalista este considerată vinovată de această infracțiune, care a fost introdusă în codul penal rus în martie.

Acum, ziarista riscă un proces penal pentru recidivă, spun acuzatorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE