Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia continuă să atace estul Ucrainei. Zelenski spune că Bahmut este o „fortăreață”

Rusia susține că a făcut progrese în orașul ucrainean Bahmut, unde atacă neîncetat cu artilerie grea. Însă președintele Volodimir Zelenski a declarat că zona este o fortăreață care nu va fi cucerită.

Soldații ucraineni se mențin ferm pe poziții la Bahmut. Acolo este cea mai dificilă situație de pe front, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Însă luptele au crescut în intensitate și în Lugansk, unde forțele ruse atacă neîncetat, cu sprijinul aviației. Din cauza situației tensionate, civilii din apropierea orașului Bahmut sunt nevoiți să-și evacueze locuințele. Un microbuz îi transportă în zone mai sigure.

Lubov, Locuitoare din orașul Chasiv Yar: „Bombardamentele sunt înfricoșătoare, trebuie să plecăm. Vreau să-mi văd nepoata care locuiește acolo unde mergem noi, în Lvov. Sperăm că armata ucraineană va lupta pentru noi și îi va învinge pe ruși. Și atunci, cu siguranță ne vom întoarce.”

Aflat într-o vizită în Kiev, premierul suedez Ulf Kristersson a promis sprijin pentru Ucraina. Însă a precizat că eventualele livrări de avioane de luptă cerute de Volodimir Zelenski nu pot fi realizate decât în cadrul unei coaliții internaționale.

Între timp, într-un oraș din regiunea Donețk, trei civili au fost uciși și alți cel puțin 12 au fost răniți, în urma unui bombardament rusesc asupra unui bloc de apartamente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE