Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a depus vineri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o cerere de intervenție în favoarea Ucrainei, în cauza introdusă de autoritățile de la Kiev împotriva Rusiei, a anunțat ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

România susține Ucraina în demersurile sale de tragere la răspundere a Rusiei pentru abuzurile și presupusele crime de război comise pe teritoriul ucrainean. Anunțul a fost făcut de ministrul Bogdan Aurescu, după ce șeful diplomației române s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba și cel moldovean, Nicu Popescu, la Odesa.

Demersul României de a interveni în această cauză a fost inițiat la solicitarea părții ucrainene, precizează Ministerul Afacerilor Externe de la București. Cauza deschisă de Ucraina încă din primele zile ale războiului declanșat de Vladimir Putin se află pe rolul CEDO și are ca obiect încălcări grave ale drepturilor omului comise de armata rusă. România a făcut demersuri similare la Curtea Penală Internațională, alături de alte 39 de state.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE