Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a obținut aur și argint la Campionatul Mondial de Dans Sportiv 2024, categoria de vârstă sub 21 de ani

România a cucerit aurul și argintul mondial la dansurile standard categoria U21, potrivit unui mesaj al Agenției Naționale pentru Sport, transmis pe pagina de Facebook. Tinerii care au luat locul I sunt sportivii Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa, care sunt și campioni europeni en titre. Perechea formată din Clit Șerban Constantin și Aurora Gioncada, vicecampioni europeni în 2024, a obținut argintul mondial.

România - medalii de aur și argint la Campionatul Mondial de Dans Sportiv 2024, categoria de vârstă sub 21 de ani

Ediția Campionatului Mondial de Dans Sportiv din 2024 pentru secțiunea dansurilor Standard destinate categoriei de vârstă sub 21 de ani s-a desfășurat în acest weekend, la Wuhan, China.

Sportivii români au mers în China cu speranţa de a repeta succesul de la europene și asta pentru că - în urmă cu aproape o lună, la Cambrils - Spania - ei obțineau titlurile de campion şi vicecampion european. Și au reușit: ei au ocupat primele două locuri pe podium la Campionatele Mondiale.

„România cucerește aurul și argintul mondial la dansurile standard categoria U21!

 Perechea formată din sportivii Butnaru Luca Teodor și Bidica Julia Denisa, legitimați la clubul Pas În Doi București au cucerit titlul de de campioni mondiali, în urma evoluțiilor de la ediția 2024 a Campionatului Mondial de Dans Sportiv Under 21, eveniment organizat sub egida W.D.S.F. (World Dance Sport Federation). Ei sunt și campioni europeni en titre.

 Perechea formată din sportivii Clit Șerban Constantin și Aurora Gioncada, legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București, au obținut argintul mondial în cadrul aceleiași competiții, ei fiind și vicecampioni europeni în 2024”
, este mesajul transmis pe Facebook de către Agenția Națională pentru Sport.

La evenimentul organizat sub egida Federaţiei Mondiale de specialitate - W.D.S.F. (World Dance Sport Federation) şi-au anunţat participarea perechile campioane şi vicecampioane din peste 50 de ţări de pe patru continente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE