Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ROLAND GARROS 2022: Rafael Nadal, calificat în a 14-a sa finală

Tenismanul spaniol Rafael Nadal (locul 5 ATP) s-a calificat vineri în finală la Roland Garros după ce germanul Alexander Zverev a abandonat din cauza unei accidentări, înaintea tie break-ului din setul secund, informează AFP, potrivit Agerpres.

Alexander Zverev, accidentat în semifinale la Roland Garros

Zverev s-a retras când era condus cu 7-6 (10/8), 6-6 după un meci foarte echilibrat de mai bine de trei ore. El şi-a răsucit violent glezna dreaptă după ultima sa lovitură şi a fost evacuat într-un scaun cu rotile, înainte de a se întoarce în cârje, pentru a-şi oficializa abandonul.

Nadal va juca a 14-a sa finală pe zgura pariziană împotriva câştigătorului semifinalei dintre norvegianul Casper Ruud (locul 8 ATP) şi croatul Marin Cilic (locul 23 ATP).

Nadal, declarație la finalul partidei, despre Zverev

„Foarte dur și foarte trist pentru el, sincer, a jucat un turneu incredibil. Știu cât de mult se luptă pentru a câștiga un Grand Slam, dar pentru moment a avut foarte ghinionist. Singurul lucru de care sunt sigur este că va câștiga nu unul, ci mai multe și îi doresc tot binele și o recuperare foarte rapidă”, a spus Rafael Nadal, potrivit rolandgarros.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE