Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Familia Regală britanică a anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani. Anunțul a fost făcut de Casa Regală a Marii Britanii.

„Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine.”, a fost mesajul postat de Casa Regală.

__

UPDATE 20:00 Tot mai multă lume se strânge la Palatul Buckingham.

UPDATE 19:10 Președintele american Joe Biden a fost informat despre starea reginei. Biden a transmis gânduri bune Familiei Regale.

UPDATE 19:00 Premierul Canadei, Justin Trudeau, a trimis un mesaj pe Twitter.


UPDATE 18:49
Presa britanică: prințul Harry, duce de Sussex, vine la Balmoral neînsoțit. Informația inițială era că va ajunge în Scoția cu soția sa, Meghan Markle.

UPDATE 17.59
Un avion care a aterizat la Aberdeen a adus patru membri ai familiei regale: William, duce de Cambridge, Andrew, duce de York, Eduard și Sophie.

UPDATE 16.59 Și fostul premier Tony Blair a transmis un mesaj pentru Familia Regală, declarându-se profund îngrijorat de veștile de la Buckingham.

UPDATE 16.48 Fostul secretar de presă al Reginei, Dickie Arbiter, citat de BBC, confirmă că situația este îngrijorătoare: „Este o declarație fără precedent (n.r. anunțul făcut de Palatul Buckingham), nu ne-am mai aventurat pe acest teritoriu înainte. Dacă va fi ceva de comunicat, Buckingham-ul o va face - dar nu se va întâmpla să existe informații actualizate, nu fac așa ceva.”


UPDATE 16.42:
Tradiționala ceremonie a Schimbării Gărzilor Regale de la Buckingham, de vineri dimineață, a fost anulată. Un semn în fața Palatului îi anunță pe turiști.

UPDATE 16.00:
Harry, fiul cel mic al Prințul Charles, și Meghan Markle merg și ei spre Scoția.

UPDATE 15.49:
Toată familia regală va ajunge la Balmoral. Prințul Charles și Prințesa Anne sunt deja în Scoția, relatează euronews.com. Prințul Andrew este pe drum, alături de Edward și Sophie, contele și contesa de Wessex.

UPDATE 15.36: Arhiepiscopul de Canterbury: "Rugăciunile mele, ale credincioșilor și ale poporului se îndreaptă către Majestatea Sa, Regina, astăzi. Fie ca Domnul să îi întărească și aline pe Majestatea Sa, pe mebrii familiei și pe cei care o îngrijesc la Balmoral."


UPDATE 15.31:
Prințul Charles, Camilla și William se îndreaptă către Balmoral, pentru a fi alături de Regină.

UPDATE 15.27: Liz Truss, noul lider al guvernului Marii Britanii, transmite că întreaga națiune britanică este preocupată de starea Reginei și că toată țara îi este alături în aceste momente.

"Întreaga țară primește profund îngrijorată veștile de la Palatul Buckingham, din jurul prânzului.

Gândurile mele - și ale oamenilor din întregul nostru Regat Unit - sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia sa în aceste momente", a scris oficialul britanic într-un tweet.

Regina Elisabeta II-a, sub supraveghere medicală

Într-un comunicat transmis de Casa Regală se menționează: „În urma unei evaluări suplimentare din această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală.

Regina rămâne la Castelul Balmoral”.

Majestatea Sa și-a amânat ședința Consiliului Privat aseară, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la un eveniment tradiţional organizat în Scoţia

Regina Elisabeta a II-a nu a participat la Braemar Highland Gathering din Scoţia, un eveniment cu o îndelungată tradiţie, de la care suverana Marii Britanii a absentat pentru prima dată de când a urcat pe tronul ţării în urmă cu 70 de ani, confruntându-se cu probleme de mobilitate, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Anul acesta în februarie Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Regina a prezentat simptome uşoare, "asemănătoare unei răceli", a precizat Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, şi-a redus frecvenţa apariţiilor publice în ultimele luni din cauza stării sale de sănătate. Suverana Regatului Unit a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021, din cauza unei afecţiuni a cărei natură nu a fost făcută publică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE