Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles și Camilla, la un pas de a fi atacați cu ouă în nordul Angliei. Agresorul a fost reținut

Un bărbat a reținut de polițiști, după ce ar fi încercat să arunce cu ouă înspre Regele Charles al III-lea și Camilla, Regina consort, în timpul unei vizite în orașul York din Anglia, scrie The Guardian.

Mai mulți ofițeri de Poliție au intervenit de urgență pentru a-l imobiliza pe suspect în spatele unor garduri instalate de autorități în apropierea Micklegate Bar, monumentul istoric pe care Regele Charles al III-lea l-a vizitat miercuri.

Ce a strigat bărbatul care a aruncat cu ouă înspre Regele Charles al III-lea înainte a fi imobilizat

Regele Charles al III-lea și Regina consort au fost întâmpinați de autoritățile orașului York, în momentul în care un protestatar a încercat să arunce cu mai multe ouă înspre cuplul regal.

Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi spus „această țară a fost construită cu sângele sclavilor în momentul în care a fost prins de polițiști.

În schimb, alți oameni au strigat „God save the king” (Dumnezeu să-l salveze pe Rege, trad.) și „să-ți fie rușine”.

Charles și Camilla au efectuat miercuri o vizită în Yorkshire pentru a respecta o serie de angajamente. Cuplul regal s-a aflat la York pentru a participa la dezvelirea unei statui a rReginei Elisabeta a II-a, prima care a fost instalată de la moartea suveranei britanice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE