Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, în vizită în Scoția, la o zi după înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Publicat de: Mirabela Vasile

La doar o zi după înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, regele Charles al III-lea al Marii Britanii s-a dus într-o deplasare Scoția.

Sursele spun că el și soția sa, Camilla, ar fi plecat acolo pentru a-și duce doliul în privat. Regele Charles al III-lea a fost surprins marți după-amiază că a plecat de pe aeroportul din Aberdeen, după ce a ajuns acolo din Northolt, vestul Londrei.

De altfel, în aprilie 2021, la 24 de ore de la înmormântarea tatălui său, Regele Charles III s-a retras într-una dintre locuințele lui dintr-o zona rurală din Țara Galilor. Acum, el a ales același traseu făcut în 2021.

Familia Regală va continua să doliu încă șapte zile și nu va îndeplini sarcini publice în această perioadă, potrivit Scottish Daily Express.

Este de așteptat ca Charles să petreacă câteva zile la moșia în care mama lui a murit în urmă cu 12 zile. Probabil că va locui la Birkhall, casa lui scoțiană de pe moșia Balmoral din Aberdeenshire, pe care a moștenit-o de la regina-mamă la moartea acesteia în 2002.

Dragostea reginei pentru Scoția era binecunoscută, la fel ca și cea a fiului ei. Când era prinț de Wales, Charles era cunoscut ca Duce de Rothesay, acolo până când titlurile sale au fost predate prințului William.

Regele Charles al III-lea este cel de-al 42-lea rege al Marii Britanii, de la William Cuceritorul încoace, adică din 1066. Fiul său William, noul prinţ de Windsor, este succesorul direct la tron, urmat de copiii lui şi ai printesei Kate, în ordine: George, Charlotte şi Louis. Prinţul Harry, care era al treilea pe linia succesiunii până de curând, acum a coborat pe locul șase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE