Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea a inaugurat scena oficială a Eurovision 2023. ”Vom urmări concursul cu mare interes”

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au prezentat scena oficială pe care va avea loc concursul Eurovision 2023, în luna mai, în orașul Liverpool din nordul Angliei. Monarhul britanic și soția sa au dezvăluit că vor urmări competiția muzicală, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Cuplul regal a efectuat, miercuri, o vizită, în Liverpool, orașul britanic în care va fi organizat Eurovision 2023. Concursul se va desfășura, la trei zile după încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Suveranul britanic și regina consoartă s-au întâlnit totodată cu Mae Muller, artista care va reprezenta Regatului Unit la Eurovision 2023. De asemenea, Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au luat parte la înregistrările pentru o emisiune TV de divertisment pentru copii, "Blue Peter".

"Vom urmări concursul cu mare interes şi vă vom face galerie!", a declarat Regele Charles al III-lea

Liverpool va fi orașul care va găzdui competiția muzicală europeană Eurovision, în numele Ucrainei. Țara a câștigat ediția de anul trecut, însă nu poate să o organizeze în 2023 din cauza invaziei militare a Rusiei. Marea Britanie a ocupat locul al doilea la concursul din 2022, notează sursa citată.

După numărătoarea inversă la care au participat numeroși spectatori, Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au dezvăluit publicului scena pe care se va desfăşura concursul Eurovision 2023.

Luna viitoare, în tot Regatul Unit vor avea loc o serie de celebrări pentru a marca încoronarea oficială a regelui Charles la Westminster Abbey din Londra, pe 6 mai, precum şi un concert în ziua următoare, la Castelul Windsor.

În februarie, Guvernul britanic a anunţat că va aloca 3.000 de bilete la concursul Eurovision 2023 pentru refugiaţii ucraineni şi că va contribui cu 10 milioane de lire sterline la organizarea competiţiei muzicale.

Concursul Eurovision 2023 se va desfăşura între 9 şi 13 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE