Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recucerirea oraşului Liman de către Ucraina, crucială pentru recuperarea teritoriilor pierdute

Publicat de: Euronews

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, din sud-estul Ucrainei, a declarat că recucerirea oraşului Liman, din regiunea vecină Doneţk, este unul dintre factorii cruciali pentru recuperarea teritoriilor pierdute în Lugansk, transmite duminică Reuters, citată de Agerpres.

„Eliberarea acestui oraş în regiunea Doneţk este unul dintre factorii cruciali pentru eliberarea, în continuare, a regiunii Lugansk”, a scris Haidai pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Provinciile Lugansk şi Doneţk formează regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde lupte grele între forţele ucrainene şi trupele de invazie ruse au loc de luni bune.

Zelenski: Drapelul ucrainean flutură acolo unde Rusia a organizat pseudoreferendumuri

Potrivit lui Zelenski, în această săptămână s-au înmulţit drapelele ucrainene în Donbas, iar „săptămâna viitoare vor fi şi mai multe”.

Preşedintele Ucrainei s-a referit mai exact la oraşul Liman, din regiunea Doneţk, în care au intrat trupele ucrainene.

„Drapelul ucrainean flutură deja la Liman, în regiunea Doneţk, şi acolo va rămâne. Nici urmă de referendumuri în acel loc”, a dat el asigurări.

Zelenski a insistat că Ucraina îşi va recupera toate teritoriile, inclusiv peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Ucraina îşi va recupera ceea ce-i aparţine, în est şi în sud. Ceea ce se încearcă să fie anexat acum şi la fel şi Crimeea, care a fost anexată în 2014. Drapelul nostru se va afla şi acolo”, a subliniat liderul de la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE