Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Florin Prunea, fost jucător și președinte la Dinamo, după retrogradarea echipei: „Este ca un șoc, ca un coșmar”

Contraperformanța echipei Dinamo, care a retrogradat pentru prima dată de la înființare, a provocat o mare dezamăgire atât în rândul fanilor, cât și în rândul foștilor jucători sau antrenori din Ștefan cel Mare. Florin Prunea, fost fotbalist și președinte al clubului, a încercat să vadă o rezolvare pentru situația în care se află echipa la care a cunoscut marea performanță.

„E ca un șoc. Este ca un coșmar”

Florin Prunea, fost jucător și președinte la Dinamo: „E ca un șoc. Este ca un coșmar. Acum de-abia realizez. M-am trezit dimineață și primul lucru care mi-a venit în cap, dacă-i adevărat. Eu mă gândesc în momentul de față ce va urma. Asta este important în momentul de față. Sigur, se știe ce s-a întâmplat, nu mai are sens. Vinovații se știu, n-o să plătească nimeni, că asta este viața, în fotbal mai ales. Totul merge foarte repede. Important este ce se întâmplă de-acum încolo. Sunt curios să-i văd, în momentul de față, pe cei care răspund de echipă, dacă mai răspunde cineva. Eu sper să fie, să continue în Liga a II-a. Nu mai spun să treci prin purgatoriul Ligii a IV-a, a III-a. E vorba de generații de oameni, de dinamoviști. Să-ți ia cinci, șase ani e foarte mult pentru suporterii lui Dinamo.”

„Este o echipă cu tradiție și istorie”

Florin Prunea a mai adăugat că nu este vorba despre orice echipă, ci că este una „cu tradiție și cu istorie”, dar și cu milioane de suporteri în spate.

La rândul său, Gheorghe Mulțescu, fost jucător sau antrenor la Dinamo, și-a găsit cu greu cuvintele și își leagă speranțele de apariția unui potențial investitor, care să readucă Dinamo în top.

Gheorghe Mulțescu, fost jucător și antrenor la Dinamo: „Nu aveam cum să mă gândesc la așa ceva. Ca fotbalist, stăteam mai mult la Săftica decât acasă. E foarte greu de trăit aceste clipe. Nu pot să accept ideea că începe campionatul fără Dinamo.”

Chiar dacă nu au lipsit incidentele, iar Jandarmeria a amendat mai mulți ultrași furioși, cei mai mulți dintre suporterii lui Dinamo au plecat în liniște de la stadionul Dinamo, care s-a umplut ca în vremurile bune ale clubului din Ștefan cel Mare. În comparație, fanii francezilor de la Saint-Etienne au invadat terenul și au aruncat cu torțe spre fotbaliști, după ce echipa lor a pierdut barajul de menținere în Prima Ligă din Franța, în detrimentul celor de la Auxerre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE