Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rareș Bogdan: PNL nu pleacă de la guvernare / Noi suntem câștigătorii acestor alegeri

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit luni despre rezultatele PNL la alegerile locale și europarlamentare și a precizat, printre altele, că PNL nu va ieși de la guvernare.

Rareș Bogdan: PNL nu pleacă de la guvernare / Primăriile câștigate de PNL sunt foarte mari

Rareș Bogdan: „PNL este un partid responsabil. Responsabilitatea ne caracterizează. Liderul PNL, domnul general Ciucă, este un om serios, echilibrat, rațional, un om care nu aruncă pentru calcule politice meschine țara în haos. (...) PNL nu pleacă de la guvernare. Să fie extrem de clar acest lucru pentru toată lumea: PNL nu părăsește corabia guvernării”.

„Am luptat pentru ca România să rămână stabilă, ca România să ajungă la absorbție de bani europeni de peste 90% să continuăm dezvoltarea și creșterea economică”, a mai adăugat acesta.

„Partidul Național Liberal sigur că analizează în următoarele zile, alături de liderii noștri din țară, analizăm fiecare situație în parte și acolo unde am pierdut, și acolo unde am câștigat”.

Potrivit rezultatelor parțiale la alegeri locale București, George Tuță câștigă cu 36,49% din voturi Sectorul 1. De asemenea, la Brașov, Allen Coliban a recunoscut că a pierdut postul de primar în fața candidatului PNL.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL: „PNL a intrat în aceste alegeri cu 1067 de primării. În momentul ăsta, PNL este sigur cu peste 1200 de primării. Deci a ieșit întărit cu 130 de primării. Dacă vă uitați, veți vedea că primăriile câștigate de PNL sunt primării foarte mari. Acest lucru ne onorează. (...)

PNL a rămas în continuare forța politică principală, singura forță politică capabilă să bată PSD. Singura!

Dublarea procentului electoral la votul politic ne demonstrează că românii au ales în bună cunoștință de cauză, corect și în funcție de realizările noastre, atât la centru, cât și în teritoriu, în comunele și județele conduse de liberali. La ora actuală, PNL are peste 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri județeni și, foarte important pentru noi, Partidul Național Liberal a recâștigat fiefurile din Sectorul 1 București și-l felicit pe George Tuță, PNL a recâștigat Brașovul prin George Scripcaru la o diferență de peste 4000 de voturi și merită felicitată echipa de la Brașov, Adrian Veștea-George Scripcaru.

De asemenea, am intrat în inima zonei roșii a României și am câștigat prin Mario De Mezzo orașul Slatina cu un vot copleșitor. De asemenea, în urmă cu foarte puțin timp s-a încheiat numărătoarea paralelă și am câștigat Botoșaniul. La Botoșani, Iftimie, colegul nostru, a luat un câștigat la 241 de voturi președinția Consiliului Județean. În momentul acesta se renumără voturile la Bistrița, acolo unde Partidul Național Liberal, în urmă cu foarte puțin timp, părea că a pierdut primăria la cinci voturi. (...) PNL rămâne cea mai importantă forță politice politică din capitala Moldovei și ieșenii își reafirmă sprijinul pentru Costel Alexe și Mihai Chirica. La Oradea și Bihor, am câștigat cu Florin Birta cu un scor de aproape 70% și cu un scor de peste 65% Ilie Bolojan își reconfirmă președinția Consiliului Județean. La Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu câștigă din nou președinția județului cu o diferență de peste 4000 de voturi. (...) De asemenea, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca cu 48% (...).

Deci, în acest moment, PNL este partidul care face parte din cea mai mare forță politică la nivel european. Vreau să-i felicit pe români ca un mesaj de forță pentru mesajul de forță pe care l-au dat împotriva extremismului (...)”, a mai adăugat liberalul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE