Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Ramona Chiriac s-a retras de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare 2024. Ciolacu: Tudose, o variantă de înlocuitor

Ramona Chiriac s-a retras din cursa pentru alegerile europarlamentare 2024, potrivit surselor Euronews România.

Ea deschidea lista comună a PSD și PNL pentru alegerile din 9 iunie 2024, în calitate de candidat independent.

21/03/2024 , 18:41

Ciolacu: Tudose, o variantă de înlocuitor este social-democrați

Marcel Ciolacu a declarat joi, după ce Ramona Chiriac s-a retras din fruntea listei PSD-PNL la europarlamentare, că o variantă de înlocuitor este, pentru social-democrați, fostul premier Mihai Tudose.

”Ramona Chiriac a anunțat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de dna Ramona Chiriac care a și anunțat public de ce a făcut acest lucru.

Nu am avut o discuție privind comisarul României. Această discuție trebuie să o am cu președintele României, conform CCR, pentru că Președintele este reprezentantul României în Consiliul European unde se negociază portofoliile, România nu știe ce portofoliu de comisar va avea, abia atunci coaliția va nominaliza o persoană

Referitor la domnul Tudose, este o opțiune de deschidere a listei. Vom hotărî împreună cu Ciucă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursele Euronews România spun că Ramona Chiriac ar fi conditionat acceptul pentru nominalizare de sustinerea PSD-PNL pentru un viitor post de comisar european. Premierul Marcel Ciolacu i-ar fi cerut acesteia să se înscrie întâi în PSD, lucru pe care Ramona Chiriac l-ar fi refuzat.

Ramona Chiriac demisionase de la Reprezentanța Comisiei Europene, pentru a candida la alegerile europene. În locul ei a fost numită Mara Roman, şefa adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

21/03/2024 , 17:14

PNL a definitivat lista de candidați. Nicole Ciucă: ”Nu știam de retragerea Ramonei Chiriac”

Liberalii și-au definitivat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a prezentat numele celor care vor candida pe listele partidului:

  • Rareș Bogdan
  • Dan Motreanu
  • Adina Vǎlean
  • Daniel Buda
  • Siegfried Mureșan
  • Mircea Hava
  • Gheorghe Falcă
  • Virgil Popescu
  • Alexandru Muraru
  • Mara Mareş

Întrebat de jurnaliști despre situația Ramonei Chiriac, Nicolae Ciucă a declarat că nu știa despre retragerea ei de pe lista comună. Liderul PNL a precizat că nu se va trage la sorți pentru desemnarea candidatului care va deschide lista comună: ”Este o chestiune cât se poate de serioasă și dacă ajungem să o tragem la sorți, ducem în derizoriu o poziție pe lista de europarlamentare. Nu se trage la sorți pentru o astfel de poziție, a precizat Nicolae Ciucă.

În acest moment, în absența Ramonei Chiriac, lista ar fi deschisă de Mihai Tudose.

21/03/2024 , 16:47

Surse: Și Titus Corlățean s-a retras de pe liste

La această oră, PSD și PNL sunt în ședințe separate pentru definitivarea listelor de candidați pentru alegerile europarlamentare. Discuțiile sunt tensionate. Potrivit surselor Euronews, Titus Corlățean și-a retras și el candidatura, nemulțumit de poziția pe care o ocupă pe lista comună.

Lista provizorie PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare

PSD

Mihai Tudose

Gabriela Firea

Claudiu Manda

Victor Negrescu

Vasile Dîncu

Maria Grapini

Gheorghe Cârciu

Dragoş Benea

Titus Corlățean

Dan Nica

PNL

Rareș Bogdan

Dan Motreanu

Daniel Buda

Adina Vǎlean

Siegfried Mureșan

Mircea Hava

Gheorghe Falcă

Virgil Popescu

Alexandru Muraru

Mara Mareş

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE