Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rachete rusești peste Zaporojie. Lângă oraș e cea mai mare centrală nucleară din Europa

Șapte rachete din Rusia au lovit orașul Zaporojie, chiar înainte de răsărit, anunță autoritățile. Orașul este în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, ceea ce stârnește îngrijorare. Regiunea Zaporojie este ocupată în mare parte de Rusia, care a și anexat-o recent.

Cel puțin o persoană a murit după lovirea unor clădiri de locuințe. Bombardamentul a avut loc la numai câteva ore după ce președintele Volodimir Zelenski anunța recucerirea de către armata Kievului a încă trei localități din regiune.

Oleksandr Staruh, guvernatorul regiunii Zaporojie: Noaptea, când oamenii dormeau, inamicul a efectuat un atac cu rachete împotriva caselor rezidențiale. Două etaje superioare sunt distruse, intrările în clădire sunt în ruină. Oamenii erau sub dărâmături. Echipe de salvare au fost trimise imediat. Medicii noștri au făcut totul pentru a scoate oamenii din dărâmături și pentru a evita decesele. Inamicul terorizează o populație pașnică. Vom continua și vom câștiga. Totul va fi din nou Ucraina.

Autoritățile regionale au raportat un alt atac cu rachete în cursul dimineții, dar nu există informații despre victime sau ținta atacului. Zaporojie este una dintre cele patru regiuni pe care președintele rus Vladimir Putin le-a anexat, încălcând legile internaționale. În zonă este o centrală nucleară, acum sub control rusesc. Orașul Zaporojie a rămas, însă, sub control ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE