Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Qatarul vrea să preia echipa de fotbal Manchester United

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Mai mulți investitori din Qatar vor să facă în zilele următoare o ofertă de preluare a echipei de fotbal Manchester United, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Mișcarea curajoasă ar consolida dorinţa emiratului de a deveni un jucător important în domeniul sportului mondial.

Consorţiul din Qatar se pregăteşte să vină cu o ofertă preliminară pentru clubul din Premier League până la finele acestei săptămâni, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Qatar Investment Authority, fondul suveran de investiţii din emiratul Qatar, ajută la pregătirea ofertei, alături de mai multe firme locale, au adăugat sursele.

Emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, este un fan al Manchester United şi este puţin probabil să lase să îi scape şansa de a deţine ceea ce este considerat de multă lume drept unul din cele mai importante branduri din sportul mondial.

De altfel, Qatarul deține și echipa Paris Saint-Germain. Nasser al-Khelaifi, președintele PSG și președintele proprietarului lor, Qatar Sports Investments, este o figură puternică în cadrul Uefa. În vârstă de 49 de ani, este președintele Asociației Cluburilor Europene, care este colectivul de 220 de cluburi și are o pârghie considerabilă în conducerea politicii în cadrul organului de conducere. Când propusa Superliga Europeană a devenit publică în aprilie 2021, Khelaifi a fost alături de UEFA refuzând să accepte PSG în competiția propusă.

Adam Sommerfeld, specialist în investiţiile în sport la Certus Capital, a estimat că orice ofertă pentru Manchester United trebuie să depăşească patru miliarde de lire (4,8 miliarde de dolari) pentru a avea succes. Aceasta ar însemna una din cele mai mari tranzacţii încheiate vreodată în sectorul sportului.

În ultimul deceniu, Qatarul a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura sportivă a emiratului şi a găzdui Cupa Mondială. Pe lângă construirea de stadioane, Qatarul a cumpărat şi active sportive. Pe lângă preluarea Paris Saint-Germain, Qatar Sports Investments are o participaţie la clubul portughez de fotbal SC Braga.

Distribuie

Taguri