Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Qatarul, care găzduiește Campionatul Mondial de Fotbal, a inaugurat un centru de servicii consulare adresat fanilor din toată lumea

Qatarul, care găzduiește Campionatul Mondial de Fotbal, a inaugurat un centru de servicii consulare adresat fanilor din toată lumea. Centrul Internațional de Servicii Consulare este prima instituție de acest fel din istoria Cupei Mondiale.

Personalul diplomatic ce va fi prezent în centru va ajuta cetățenii din cele 31 de țări

La inaugurare au participat ambasadori și reprezentanți ai peste 40 de ambasade. Personalul diplomatic ce va fi prezent în centru va ajuta cetățenii din cele 31 de țări ale căror echipe s-au calificat la Cupa Mondială.

Isabelle Martin, ambasadorul Canadei în Qatar: „Vrem să ne asigurăm că avem totul la dispoziție pentru a-i ajuta (pe suporteri), (că putem îndeplini) toate nevoile lor. Nu știm niciodată ce se poate întâmpla cu mulțimile și cu atâția oameni care vin să se bucure de acest sport.”

Serviciile vor fi oferite și turiștilor care vin din state unde s-au vândut foarte multe bilete

Serviciile vor fi oferite și turiștilor care vin din state unde s-au vândut foarte multe bilete, deși echipele naționale nu sunt calificate la campionatul mondial.

Luiz Alberto Figueiredo Machado Ambasadorul Braziliei în Qatar: „După cum știm din experiența trecută, fanii ar avea nevoie de asistență în multe domenii, de la documente pierdute, la acțiuni specifice despre cum să contacteze autoritățile. De aceea, este crucial să avem acest tip de serviciu.”

Centrul Internațional de Servicii Consulare din Qatar va funcționa zilnic de la 10 dimineața, ora locală, la 10 seara, în perioada turneului, care va avea loc din 20 noiembrie până pe 18 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE