Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiectul care interzicea reclamele la jocurile de noroc, modificat în Parlament. Peste 100.000 de români sunt dependenți de pariuri

Inițiativa care interzice reclamele pentru pariuri sportive și jocuri de noroc a fost îmblânzită în Parlament. Senatorii sunt gata să adopte proiectul, însă au introdus două amendamente prin care mențin acest tip de publicitate. În forma inițială, reclamele ar fi trebuit interzise total.

Toate partidele au declarat că sunt de acord să reducă expunerea caselor de pariuri și a jocurilor de noroc. Cu toate acestea, proiectul prin care reclamele ar fi fost interzise complet a fost modificat în comisiile de specialitate de la Senat în ultimul moment. Conform amendamentelor adoptate, reclamele pentru jocurile de noroc și casele de pariuri vor putea fi difuzate numai în intervalul 23-6. Acum este permisă difuzarea lor și în afara acestui interval, dar numai în timpul evenimentelor sportive. Această excepție va fi eliminată de lege.

De asemenea, reclamele stradale pentru jocuri de noroc și pariuri vor putea avea o dimensiune maximă de 30 de metri pătrați și nu vor mai putea promova premii materiale și premii în bani.

Peste 100.000 de români sunt dependenți de jocuri de noroc și pariuri

Conform ultimelor studii, peste 100.000 de români sunt dependenți de jocuri de noroc și pariuri. De asemenea, România se afla în Top 10 mondial în ceea ce privește numărul de aparate de joc, cunoscute drept “păcănele”.

Inițiatorii sunt de părere că legea ar putea fi adoptată în forma inițială la Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Adrian Cozma, deputat PNL: „Nu interzicem jocurile de noroc. Cine vrea să joace, să joace. Dar hai să nu încurajăm. Copiii pe stradă văd pe toate clădirile, văd la televizor... Cred că vor fi consecvenți colegii de la PSD, PNL, USR și AUR. Toți au semnat acest proiect de lege.”

Reprezentanții industriei spun că interzicerea totală a reclamelor ar putea deschide ușa pentru operatorii care funcționează fără licență.

Odeta Nestor, AOJND: „Dacă vom face acest lucru, vom lăsa loc operatorilor din Ucraina, Moldova, Rusia și alte țări. Și vom trimite toți jucătorii români, marea majoritate a jucătorilor români, într-o piață neagră.”

Conform proiectului, cei care nu vor respecta aceste măsuri vor risca amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE