Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Cumulul pensiei cu salariul în cazul bugetarilor ar putea fi interzis pentru cei care nu au împlinit 50 de ani

Un proiect de ordonanță de urgență ar putea interzice cumulul pensiei cu salariul în cazul angajaților la stat care nu au împlinit 50 de ani.

Măsura îi va afecta și pe beneficiarii de pensii de serviciu și pensii militare stabilite prin legi speciale.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, beneficiar atât de pensie militară cât și de salariu de premier spune că, dacă legea va aprobată, va renunța la unul dintre venituri chiar dacă prevederea nu îl vizeaza direct pentru că are 56 de ani.

”În momentul în care vom avea o astfel de lege aprobată, cu certitudine voi renunţa la una dintre ele.

Este o problemă personală, pe care o voi decide în momentul în care se va concretiza decizia”, a spus premierul.

Nicolae ciucă despre sistarea angajărilor la stat de la 1 mai

Totodată, premierul Ciucă a vorbit și despre îngheţarea angajărilor la stat. Acesta susține că şi anul trecut au avut o măsuri similară, ”asigurând cadrul necesar pentru ca ministerele care au avut nevoie să angajeze, prin solicitare punctuală, au analizat şi au aprobat angajări pe locurile de muncă esenţiale pentru structurile respective”.

De atlfel, șeful Guvernlui a discutat și despre o renegociere a PNRR. Acesta a susținut că este un proces care e deja în curs, precizând că trebuie să asigurăm reducerea cu 2,1 miliarde de euro a sumei alocate datorită creşterii economice.

”Este un proces care se derulează deja, pentru că sunt componente care vizează o serie de aspecte care aduc de la sine modificări în PNRR”, a spus premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE