Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primii 40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a lupta cu incendiile de vegetație

Primii 40 de pompieri parte a modulului naţional specializat de stins incendii de pădure, au plecat, joi, spre Grecia.

Aceştia vor ajuta autorităţile elene în cadrul programului monitorizare şi stingere a incendiilor.

Potrivit IGSU, programul vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre UE, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care a participat la evenimentul prilejuit de plecarea celor 40 de pompieri, le-a transmis pompierilor că sunt un exemplu pentru "naţiunile europene".

"Dragi salvatori, dragi colegi, plecaţi astăzi într-o nouă misiune în Grecia, în cadrul Mecanismului de protecţie civilă europeană. Plecaţi astăzi într-o nouă misiune, pentru că în cele anterioare aţi demonstrat profesionalism, aţi demonstrat devotament, aţi demonstrat umanism, aţi salvat vieţi, aţi ajutat oameni, aţi protejat proprietăţi, aţi făcut cinste meseriei dumneavoastră, cinste Ministerului de interne român, cinste drapelului naţional. Suntem cu toţii mândri de dumneavoastră. Avem încredere în dumneavoastră şi noi şi prietenii din Grecia şi instituţiile europene. Sunteţi un exemplu nu numai pentru naţiune, dar şi pentru naţiunile europene, pentru că sunteţi chemaţi să ajutaţi cu ştiinţa dumneavoastră, cu expertiza dumneavoastră, cu devotament şi curaj, cu mult curaj pe care l-aţi demonstrat şi pe care l-a văzut, în direct, o ţară întreagă, o Europă întreagă în anii precedenţi", a afirmat Predoiu.

Şi anul trecut, România a trimis mai multe echipe de pompieri pe toată perioada verii, pentru a lupta cu incendiile de pădure care au afectat Grecia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE