Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul energiei, subiect de contre politice. Deputat PNL: „Nu știu dacă cineva putea să calculeze extrem de bine aceste efecte financiare”

Prețul energiei este subiect de dispută în Coaliție. Liderul Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu consideră citez - o tâmpenie - liberalizarea prețurilor în domeniu făcută de liberali. În ce privește actuala schemă de compensare a prețurilor valabilă până în aprilie 2023, Președintele PSD crede că prevederile actualei ordonanțe nu vor putea fi susținute pe termen lung și că sunt deja discutate în Coaliție variante alternative.

Invitați la Euronews România, senatorul USR, Simona Spătaru și deputatul PNL, Tudor Polak ,au discutat despre problema prețurilor la energie.

Simona Spătaru (USR): „Întrebarea e de ce ambele partide nu au reușit acum vreo patru luni de zile să aibă calcule matematice, să poată să răspundă la întrebarea «care va fi costul plafonării compensării?». Trebuie să arăți într-un mod profesionist că soluția aceea a fost una corect pusă în calcul de Ministerul Energiei și agreată în coaliție. Nu este corectă această abordare de a arunca pisica în curtea unui minister”.

Tudor Polak (PNL): „Chestiunea aceasta nu este foarte bine explicată și nici cetățenii nu știu cât cunosc eforturile pe care coaliția le face pentru a plăti diferența dintre prețul energiei și al gazului de pe piața liberă și prețul pe care cetățenii români îl plătesc. Diferența este una extrem de mare. Domnul Ciolacu vine și ne spune că pentru consumatorii casnici aceste prețuri să fie reglementate. Să știți că ele sunt reglementate. Toți cetățenii români trebuie să știe că până în data de 31 martie prețurile sunt reglementate printr-o măsură care a fost promovată de Guvern și a fost votată și în Parlament. Nu știu dacă cineva putea să calculeze extrem de bine din prima aceste efecte financiare, având în vedere criza”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE