Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Siriei a ajuns în zona devastată de cutremure. Bashar al-Assad a mers la Alep, oraș puternic lovit de seisme

Președintele Siriei a ajuns la supraviețuitorii seriei de cutremure, la cinci zile de la producerea dezastrelor. Liderul sirian și-a făcut apariția în public, după ani întregi în care nu a fost văzut.

Bashar al-Assad a mers la Alep, cel de-al doilea oraș sirian ca mărime. Orașul a fost puternic afectat de seisme.

Alep era oricum puternic marcat de cei aproape 12 ani de război civil. Bombardamentele au venit, în mare parte, din partea forțelor lui Assad și ale aliatului său, Rusia.

Bashar al-Assad, președintele Siriei: „Sirienii nu vorbesc, iau măsuri. Noi, ca sirieni, dacă am vrea să trimitem un mesaj, putem obține asta după 12 de ani de rezistență, confruntare și aderarea la valori, principii și suveranitate. Acest lucru este mai elocvent decât orice cuvânt. Promit că voi munci non-stop”.

Peste 22.000 de decese, confirmat în Turcia și Siria

Autoritățile din Turcia au confirmat că peste 19.300 de persoane au decedat, iar alte 77.000 au fost rănite în urma cutremurului. De asemenea, peste 3.000 de decese au fost raportate în Siria, potrivit AP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE