Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele Austriei: România, pregătită pentru aderarea la Schengen. Sunt îngrijorat de reputaţia noastră în faţa partenerilor noştri europeni

Preşedintele austriac, Alexander Van der Bellen, susține că este important să fie controlate frontierele externe şi să se ştie cine intră în ţară, dar consideră că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen.

”Sunt îngrijorat de reputaţia Austriei în faţa partenerilor noştri europeni”, a declarat preşedintrele Van der Bellen.

Presa austriacă spune că șeful statului se distanţează de cancelarul federal în ceea ce priveşte veto-ul Austriei în privinţa aderării României şi Bulgariei la Schengen.

”România și Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la Schengen”

La întrevederea cu ambasadorul UE Martin Selmayr, Van der Bellen a subliniat că atât România, cât şi Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la Schengen.

"Desigur că trebuie să știm cine intră în UE și Austria, cine solicită azil. Și, bineînțeles, UE trebuie să-și controleze frontierele externe.

România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în rândul partenerilor noștri europeni", a spus președintele Austriei, potrivit unei note trimise Kleine Zeitung.

Van der Bellen se referă în mod explicit la vocile critice din cercurile de afaceri din țara sa.

”Când companii cunoscute din Austria care activează cu succes în România spun că sunt preocupate de politica actuală austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios.

Este vorba despre comenzi reale, vânzări reale și locuri de muncă reale. Atât în ​​România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că se va găsi o soluție pentru a calma situația.”, mai spune președintele austriac.

Un ”nu” este, de asemenea, un semnal greșit pentru îngrijitori: „Dacă le semnalăm acestor oameni acum:nu sunteți bineveniți, atunci se va pune în mișcare o dezvoltare care va avea efecte negative pentru persoanele care au nevoie de îngrijire în Austria și familiile lor.”,a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE