Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Chinei spune că varianta Omicron a coronavirusului permite „mai multă flexibilitate”

Xi Jinping pare să cedeze protestatarilor împotrivia restricțiilor antiCOVID, care își cer drepturile în stradă de o săptămână.

Președintele Chinei spune că varianta Omicron a coronavirusulu este mai puţin letală și permite „mai multă flexibilitate” în privinţa restricţiilor, relatează AFP.

Aceste proteste se explică prin „saturaţia” pe care chinezii o manifestă după trei ani de pandemie şi de restricţii severe, i-a mai spus liderul chinez preşedintelui Consiliului European, aceste afirmaţii ale lui Xi Jinping fiind reproduse de un oficial european care s-a exprimat cu condiţia anonimatului.

Charles Michel a efectuat miercuri şi joi o vizită la Beijing, unde a pledat pentru folosirea vaccinurilor anti-COVID-19 în detrimentul măsurilor antiepidemice severe practicate în China în baza politicii „zero COVID”.

„Răspunsul primit din partea preşedintelui (Xi Jinping) a fost mai degrabă de a explica de ce sunt proteste, de a se plânge că după trei ani de COVID-19 există o problemă pentru că oamenii sunt sătui. Este vorba în principal despre studenţi”, care participă la proteste, a mai afirmat responsabilul european citat.

Încercând să tempereze aceste proteste, autorităţile locale chineze din diferite regiuni şi oraşe au început în ultimele zile să relaxeze restricţiile.

Conform aceluiaşi oficial european, în discuţia cu Charles Michel preşedintele chinez a remarcat faptul că în prezent varianta dominantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în China este Omicron, o variantă „mai puţin letală, ceea ce face posibilă mai multă flexibilitate în restricţii”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE