Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Finlandei, Sanna Marin, dansează „exuberant” într-un video viral. Reacție: „Am făcut lucruri legale”

„Dintre toți liderii UE cu care puteți petrece, probabil că cel mai mult v-ați distra cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin”, scriu, într-un stil relaxat, jurnaliștii de la politico.eu despre unul dintre rarele scandaluri politice din Finlanda. Eroina este Sanna Marin, premierul țării, care apare cântând și dansând.

În imaginile difuzate de presa finlandeză, Sanna Marin poate fi văzută dansând exuberant cu mai mulți prieteni, iar pe fundal se aud persoane care strigă ceva despre cocaină, potrivit presei finlandeze. La petrecere au participat, printre alții, deputatul Ilmari Nurminen și prezentatoarea media Tinni Wikström.

Deputatul finlandez Mikko Kärnä, din partea Partidului Centru, partenerul de coaliție al lui Marin, l-a îndemnat pe prim-ministru să facă un test antidrog și să facă publice rezultatele. „Oamenii au dreptul să se aștepte la acest lucru și de la premierul lor”, a scris el pe Twitter.

„Am dansat, am sărbătorit, am făcut lucruri legale”

Într-o conferință de presă susținută joi dimineață, premierul Sanna Marin a negat că ar fi consumat droguri și a spus că nu are „nimic de ascuns”.

„Am dansat, am cântat, am sărbătorit, am făcut lucruri legale”, a spus premierul. Marin a adăugat că nu a băut foarte mult. „Am avut încredere că, fiind vorba de înregistrări video private, la un eveniment privat, nu vor fi făcute publice. Mă simt prost că au fost difuzate”, a recunoscut premierul finlandez, în vârstă de 36 de ani.

Clipurile au stârnit o reacție mixtă pe internet, unii critici atacând-o pe Sanna Marin și vorbind despre un comportament iresponsabil, în timp ce alții cred că incidentul îi va crește popularitatea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE