Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Portalul ''fiipregătit.ro'' va fi afișat pe site-urile tuturor instituțiilor române. Care este scopul platformei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Autorităţile publice şi instituţiile centrale şi locale au obligaţia de a prelua pe paginile de internet proprii, la loc vizibil, o legătură electronică - link către platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă ''fiipregătit.ro'', conform unei hotărâri pentru completarea HG nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, adoptată, miercuri, de Executiv, citează Agerpres.

Care este scopul platformei?

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în vederea creşterii gradului de informare şi pregătire a populaţiei, se prevede obligaţia ca autorităţile responsabile, precum şi orice alte autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale să publice, pe paginile de internet proprii, la loc vizibil, o legătură electronică - link către platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă ''fiipregătit.ro''.

Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă - fiipregătit.ro a fost lansată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi are scopul de a-i ajuta pe cetăţeni să înţeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care ar trebui să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

"Decizia de obligativitate a publicării link-ului către platforma fiipregătit.ro vine ca urmare a intensificării situaţiilor de urgenţă, atât pe plan internaţional cât şi pe plan local, în scopul creşterii gradului de informare şi pregătire a populaţiei, respectiv al facilitării accesului cetăţenilor la surse oficiale de informare cu privire la măsurile de prevenire şi comportamentul pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru", se arată în comunicat.

Distribuie

Taguri