Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Podul de la Voila, care îngreuna accesul militarilor la Cincu, a fost detonat

Podul de la Voila, județul Brașov, care îngreuna accesul militarilor la baza Cincu, a fost detonat. Autoritățile au făcut presiuni asupra constructorului care a întârziat finalizarea lucrărilor aproape doi ani de zile.

Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila: "Emit pretenții că nu sunt bani destui și au apărut alte lucrări care necesită costuri suplimentare. Suntem în situația în care podul a fost dezafectat în calea de rulare și elementele de protecție stânga-dreapta. Sunt doi ani de întârzieri."

În cadrul campaniei "România, drum în lucru" am vorbit despre importanța acestui pod, care ar facilita accesul militarilor în baza de la Cincu. Peste o mie de militari străini, cei mai mulți francezi, se antrenează în poligonul de la Cincu. Grupul de Luptă a fost înființat anul trecut, ca măsură de întărire a flancului estic, iar liderii NATO vor ca aici să ajungă și mai mulți militari și echipamente.

Când va fi gata noul pod

Au fost folosite 95 de kilograme de dinamită pentru detonarea podului, iar pregătirile au început încă de acum două săptămâni. Conform autorităților locale și constructorului, peste noul pod se va putea trece în septembrie 2024.

Dacă ar fi așa, constructorul ar finaliza lucrările cu o întârziere de aproximativ trei ani. Primul contract a fost semnat la sfârșitul anului 2020, iar la vremea respectivă constructorul a promis că va termina lucrările la pod în termen de un an de zile.

Podul de la Voila le-ar facilita accesul militarilor către baza militară de la Cincu. Podul a rămas dezafectat în ultimul an, a rămas decopertat asfaltul de către constructor și a fost închisă circulația autovehiculelor. Cu toate acestea, au fost șoferi care și-au riscat viața și au trecut pe pod, deși era într-o stare avansată de degradare.

Accesul în baza militară Cincu se face, în acest moment, pe o rută ocolitoare, prin localitatea Didrif.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE