Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Podul de la Brăila - și cu șuruburi slăbite, și cu denivelări

Echipele constructorului italian Webuild au verificat miercuri 35.000 din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului montat pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Prin urmare, au fost identificate aproximativ 70 de şuruburi slăbite, potrivit CNAIR.

Și cu șuruburi slăbite, și cu denivelări

Deși inaugurat cu fast, cel mai mare pod din România și al treilea cel mai mare pod suspendat din Europa pare că mai trebuie pus la punct.

Dacă miercuri au fost verificate 35.000 de șuruburi, dintre care aproximativ 70 au fost găsite slăbite, operațiunea continuă și joi, până când vor fi examinate toate cele 100.000 de șuruburi folosite la montarea parapetelor pe pod.

„Operaţiunea este supravegheată de responsabilii cu implementarea contractului din cadrul CNAIR. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, le-a cerut din nou constructorilor Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila să ia în serios contractul şi să se asigure că lucrările sunt executate profesionist. El le-a atras atenţia că podul va fi recepţionat doar dacă va respecta standardele de calitate prevăzute în contractul încheiat cu CNAIR”.

„Directorul General al CNAIR a precizat că acele lucrări care nu respectă standardele de calitate trebuie să fie remediate pe cheltuiala constructorului", se arată într-o postare făcută miercuri de CNAIR pe pagina de Facebook.

De asemenea, pe Podul suspendat peste Dunăre au apărut şi denivelări la nivelul stratului de asfalt, cauzate, potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol, de nerespectarea restricţiilor de tonaj de 7,5 tone, impuse în zilele caniculare.

Podul de la Brăila, în top 5 al celor mai lungi poduri suspendate din Europa

Podul peste Dunăre de la Brăila intră în top cinci cele mai lungi poduri suspendate din Europa. În prezent, cel mai înalt pod european se află în Franța, iar cel mai lung, în Portugalia.

Cu o lungime de 1974 de metri, podul este cel mai mare din România și al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa. Lucrările au început în decembrie 2018 și au costat în total 500 de milioane de euro, fiind acoperite din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE