Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploiești: Este alertă în oraș, după ce un urs a fost văzut pe străzi. Populația, avertizată prin mesaj RO-ALERT

Este alertă în Ploiești, după ce un urs brun a fost văzut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe străzile orașului. Animalul este în continuare liber, iar o echipă de intervenţie, convocată de primar, încearcă să îl captureze.

Prahova: O echipă de intervenție caută un urs brun

Autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT pentru a avertiza locuitorii despre prezența ursului în zonă. Ploieștenii au fost sfătuiți să păstreze distanța față de animal, să nu îl fotografieze și să nu îl hrănească.

Ursul a fost filmat în timp ce alerga pe o stradă din zona Gara de Nord - Rafinăria Vega.

Nu este prima dată când un urs este văzut în Ploiești. În 2023, un exemplar asemănător a fost capturat în apropierea rafinăriei după ce autoritățile au încercat timp de aproximativ o lună să îl prindă.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, a convocat, sâmbătă dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă într-o şedinţă operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun.

Un medic veterinar este și el implicat, au transmis autoritățile.

„Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare. (...) Pe parcursul acestor acţiuni, municipalitatea ploieşteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi din partea unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial 'Constantin Stere'”, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE