Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piața de animale vii din Wuhan ar fi sursa pandemiei de Covid-19. Cercetătorii au creat o hartă a primelor persoane infectate

Originea virusului care a provocat pandemia de Covid a fost unul dintre subiectele cele mai dezbătute în ultimii doi ani. Lipsa unor dovezi clare a cauzat apariția mai multor știri false, printre care cea legată de eliberarea virusului SARS-CoV-2, în mod intenționat, dintr-un laborator chinezesc.

Însă, un grup de oameni de știință au creat o hartă a persoanelor infectate încă din primele faze ale pandemiei și au descoperit că sursa acesteia a fost piața de animale vii din Wuhan.

Această descoperire va contribui la eliminarea știrilor false

Unul dintre cercetătorii implicați în acest demers, expertul în virusologie David Robertson, profesor la Universitatea din Glasgow, a declarat că această descoperire va contribui la eliminarea știrilor false care spuneau că virusul provine dintr-un laborator medical.

Confrom acestor ultime descoperiri, publicate în revista „SCIENCE”, au existat cel puțin două cazuri în care virusul SARS-CoV-2 a fost transmis de la animalele vii la oamenii care lucrează în piața Wuhan sau de la cei care și-au făcut cumpărăturile acolo.

Animalele purtătoare de virus

Oamenii de știință au mai spus că jumătate dintre persoanele infectate direct în piață au avut forme mai ușoare de Covid, astfel că ei nu au fost internați, însă au transmis virusul în cadrul comunităților lor.

Animale purtătoare de virus includ liliecii, vulpile, dar și altele care au fost vândute fie pentru consum, fie pentru blana lor.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că de la începutul pandemiei, în 2020, peste 566 de milioane de oameni au avut COVID-19 la nivel mondial și 6,3 milioane au murit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE